zondag 28 juni 2015

Appelplaattaart met havermout

Ik ben gek op appeltaart. Ik heb er al verschillende gemaakt en allemaal hebben ze wel iets, maar "hét" hebben ze dan weer net niet. Uit de verschillende recepten heb ik het lekkerste gemaakt en ik moet zeggen... deze appelplaattaart met havermout komt erg in de richting van "wow".


Ingrediënten: 250 gram roomboter, 500 gram zelfrijzend bakmeel, 500 gram donkerbruine basterdsuiker, 250 gram havermout, 2 kilo Elstar of Goudrenette, 50 gram kaneelsuiker (Van Gilse), 5 eetlepels paneermeel, 2 eieren

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (175°C heteluchtoven). Smelt de boter en een pan. Meng het bakmeel, de suiker en havermout door elkaar en er roer de gesmolten boter doorheen. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes en schep er de kaneelsuiker en paneermeel door. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat, bekleed de bodem en de rand met ¾ van het deeg en druk goed aan. Verdeel de appelstukjes over het deeg en kruimel daarna de rest van het deeg over de appel. Druk de deegkruimels licht aan. Bak de appeltaart in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar en goudbruin van kleur.


Smakelijk eten!

1 opmerking:

  1. Er staat helaas niet bij wanneer de eieren erbij moeten, ik neem aan bij de boter?

    BeantwoordenVerwijderen